Om oss

Bakgrund
1990 öppnade Möbelkvalitén.
Ett familjeföretag vars verksamhet rymmer både en möbelbutik och ett eget snickeri – allt i samma hus! Möbelkvalitén ägs och drivs av familjen Lindersson som byggt upp företaget från start. I slutet av 1980-talet köpte de marken mellan E20 och Gamla Strängnäsvägen och byggde ett hus helt anpassat efter den egna verksamheten. Det stora möbelhuset ligger väl synligt från motorvägen i vackra omgivningar som efter hand har förskönats ytterligare med anlagda gräsmattor och en egen sjö.

Affärsidén att kombinera försäljning och tillverkning kom sig ur en önskan att slå ihop de mångåriga erfarenheter som var och en hade av möbelbranchen i en gemensam satsning.

Möbelkvalitén är ett modernt familjeföretag där två generationer arbetar tillsammans med ett antal kompetenta medarbetare för att driva företaget framåt. Unga visioner och idéer blandas med tradition och erfarenhet. Ett stabilt företag som i flera år erhållit AAA från företaget Soliditet som bevis på företagets välmående.

Butiken
I den 1200 m2 stora möbelbutiken finns möbler och inredning för alla rum!

Som fristående aktör har vi möjlighet att sätta samman ett sortiment helt utifrån vad vi tror på och vad våra kunder efterfrågar. Starka varumärken mixas med nya, innovativa tillverkare. Utmaningen ligger alltid i arbetet med att hitta intressanta produkter av hög kvalitet till rätt pris.

Att tillgodose dig som kund från ett första ”hej” till flera års användning av en möbel är det roligaste vi vet. Det är det som driver oss att bli ännu bättre, att ställa högre kvalitetskrav på våra leverantörer och att agera proffsigt hela vägen hem till dig.

Det egna snickeriet
Unikt för Möbelkvalitén är möjligheten att genom butiken kunna beställa produkter från det egna snickeriet i entréplanet. Kombinationen, butik och snickeri, ger styrka till båda verksamheterna och utbudet blir så gott som obegränsat. I snickeriet arbetar skickliga möbelsnickare med specialtillverkning av möbler, kök och inredningar – från råvara till färdig produkt.

Vi tillverkar kök i alla stilar men tillverkningen av klassiska lantkök med massiva stommar har ökat kraftigt under senare år - en produkt som kräver ett flexibelt specialsnickeri som arbetar utanför standardmåtten.

Idag pratar man allt mer om vikten av att känna till en varas ursprung, tanken bakom och dess tillverkningsmetod. Här kan du själv vara med och designa tex ett matbord och få, inte bara en unik produkt utan även en intressant sk ”storytelling” att ta med hem.